Auteurs
Luisterboek Het verhaal van amsterdam - deel 6, Karel Baracs

Het verhaal van amsterdam - deel 6 Karel Baracs

Luisterfragment


Luisterfragment

- Titel:

Het verhaal van amsterdam - deel 6


- Auteur:

Karel Baracs


- Model: 9789047610403
- Beschikbaarheid: Op voorraad
Aantal:
10,95€ Excl. BTW: 10,33€

Omschrijving

Aan de vooravond van de kroning... De Stadsverteller kruipt in de huid van de dertienjarige kroonprins Willem Alexander anno 1980. Op 30 april van dat jaar wordt zijn moeder Beatrix in de Nieuwe Kerk gekroond tot vorstin. Geluiden van buiten verstoren de plechtigheid. In de Amsterdamse binnenstad klinkt het lawaai van sirenes. Krakers eisen aandacht van de politiek voor de schrijnende woningnood. Hoe beleeft de kroonprins deze enerverende dag? En wat betekent het gebeuren voor zijn eigen toekomstige kroning?

De Grubbehoedster... In het jaar 1959 klopt een jonge vrouw aan bij de boerderij van haar grootouders. Ze staat op het punt te bevallen. Zo ziet Karin het levenslicht in de Bijlmermeerpolder. Op haar geboorteplek zullen later hoogbouwflats verrijzen. Karin groeit op in de Bijlmer, een stadswijk met veel kwaliteiten maar ook problemen. Als bewoner en opbouwwerker geeft Karin nog later met hart en ziel vorm aan een openbare huiskamer waar jongeren een veilige plek vinden.

De geluksvogel... Karel Baracs groeit op in de Amsterdamse binnenstad van de jaren vijftig. Aan de hand van een achtervolging en een race tegen de klok beschrijft hij het straatleven van toen. Tevens doet hij uit de doeken hoe hij in het Zuiderbad zijn vrees voor water en zwemmen overwon.

Karel Baracs is de officiële Stadsverteller van Amsterdam. Deze grootmeester in het vertellen zoekt naar verhalen die in het Amsterdam van vandaag de ronde doen, maar laat zich ook inspireren door de Canon van Amsterdam. Hij maakt gebruik van de kracht van het vertellen om de geschiedenis, het heden en de toekomst van de stad tot leven te brengen.

----------

uitgeverij: rubinstein, 2011
verschijningsdatum: verschenen, leverbaar
taal: nederlands
media: 1 cd-luisterboek
voorlezer: karel baracs
genre: verhalenbundel
isbn: 9789047610403

Beoordelingen (0)

Beoordeel

Uw naam:


Uw beoordeling: Note: HTML-code wordt niet vertaald!

Oordeel: Slecht           Goed

Voer onderstaande code in: