Auteurs
Luisterboek simon carmiggelt leest uit kroeglopen, Simon Carmiggelt

simon carmiggelt leest uit kroeglopen Simon Carmiggelt

Luisterfragment


Luisterfragment

- Titel:

simon carmiggelt leest uit kroeglopen


- Auteur:

Simon Carmiggelt


- Model: 79390090
- Beschikbaarheid: Op voorraad
Aantal:
10,95€ Excl. BTW: 10,33€

Omschrijving

De LP 'Kroeglopen' met Simon Carmiggelt werd op 18 september 1973 in de B.B.C. studio te Baambrugge opgenomen. De producent was Han Grevelt terwijl Pi Veriss voor de techniek zorgde. De plaat 'Park MLBP 3037' werd uitgebracht in oktober 1973.

Robert Long heeft de twee gedichten van Simon Carmiggelt voorgelezen op 10 maart 1988 in Studio Ace te Aartselaar (B) in productie van Hans Kusters voor HKM.

Simon Carmiggelt werd geboren op 7 oktober 1913. In 1940 verscheen zijn eerste boek, getiteld '50 Dwaasheden'. Eerder schreef hij voor de Haagse krant Vooruit. In de oorlog schreef Simon Carmiggelt vier stukken voor het illegale Parool. De allereerste was nog niet ondertekend. De naam Kronkel haalde de auteur uit een boek van Jeanne Roos die een worm de naam Kronkel had gegeven. Er zijn meer dan 100 boeken van Simon Carmiggelt verschenen en in 1900 boeken komt werk van hem voor. In 1973 kreeg Carmiggelt de PC Hooftprijs.

Op de Poëzie prijs van de Stad Amsterdam kreeg Carmiggelt alle literaire onderscheidingen toegekend. En ook die ontbrekende prijs zou hij gekregen hebben als hij niet al de PC Hooftprijs gekregen had. Zijn werk is in vele talen vertaald waaronder zelfs in het Russisch. Er zijn twintig grammofoonplaten uitgekomen. Voor 'Kroeglopen' met Simon Carmiggelt ontving hij een Edison. Simon Carmiggelt overleed op 30 november 1987.

Beoordelingen (0)

Beoordeel

Uw naam:


Uw beoordeling: Note: HTML-code wordt niet vertaald!

Oordeel: Slecht           Goed

Voer onderstaande code in: