Auteurs
Luisterboek Voeden, verschonen en in de wieg mikken, Annie M.G. Schmidt

Voeden, verschonen en in de wieg mikken Annie M.G. Schmidt

- Titel:

Voeden, verschonen en in de wieg mikken


- Auteur:

Annie M.G. Schmidt


- Model: 9789047607038
- Beschikbaarheid: Op voorraad
Aantal:
12,95€ Excl. BTW: 12,22€

Omschrijving

Annie M.G. Schmidt dankt een belangrijk deel van haar populariteit aan de boeken die ze schreef voor kinderen. Maar hoe dacht deze eigenwijze schrijfster over kinderen? Inderdaad: eigenwijs. Het beroemde 'en als ze kwaad zijn, zeg ik: Bil!' echoot in vrijwel al haar gedichten over kinderen. Ook in de vele columns die ze over hen schreef is weinig zoetsappigheid te bespeuren, en al helemaal geen volwassen vertedering. Wel: een kritische kijk op ouders die in hun kroost louter wonderkinderen zien, een vrolijke blik op de onafhankelijke logica van de jeugd. Want kind - dat is ze zelf toch ook altijd gebleven.

Annie M.G. Schmidt (1911-1995) schreef niet alleen kinderboeken en kinderversjes maar ook liedjes en gedichten voor volwassenen, en columns over alle mogelijke onderwerpen in Het Parool. Ze ontving de Staatsprijs voor kinder- en jeugdliteratuur en de Hans Christian Andersenprijs: de belangrijkste oeuvreprijzen voor kinderliteratuur.

Journalist en presentator Harmke Pijpers begon haar omroep-carrière bij de VARA. Sinds 2007 is ze presentatrice bij het middagprogramma De Frontlinie van BNR Nieuwsradio. Eerder las Harmke Pijpers het luisterboek Ontregelde geesten van Douwe Draaisma voor.

Beoordelingen (0)

Beoordeel

Uw naam:


Uw beoordeling: Note: HTML-code wordt niet vertaald!

Oordeel: Slecht           Goed

Voer onderstaande code in: