Auteurs
Douglas Adams

Douglas Adams

Douglas Noel Adams. Geboren in Cambridge, Engeland op 11 maart 1952. Overleden in Santa Barbara, Californië op 11 mei 2001. Hij was een Engelse schrijver van science-fictionachtige boeken.

Douglas Adams ging in Essex naar school (Brentwood Prep School) en studeerde in Cambridge op St. Johns College, waar hij zonder succes bij de bekende studententheatergroep The Footlights, broedplaats van televisietalent, probeerde te komen. Hij heeft een groot aantal baantjes gehad, waaronder ziekenhuisbode, schurenbouwer, kippenschuurschoonmaker, lijfwacht voor een Arabische familie, radioproducent en scriptredacteur van Doctor Who (drie afleveringen staan op zijn naam). Ook heeft hij met Graham Chapman van Monty Python samengewerkt en wordt in de credits van een van de afleveringen daarvan vermeld.

Hij is het bekendst geworden door zijn hoorspel en boek The Hitchhiker's Guide to the Galaxy (HHGTTG), in het Nederlands uitgekomen als Het Transgalactisch Liftershandboek. Van HHGTTG is een interactieve computerspelversie verschenen in 1984. Later heeft Adams meegewerkt aan een spel Bureaucracy, en aan Startship Titanic, ook een computerspel. Hiervan is ook een boek verschenen geschreven door Terry Jones, aangezien Adams te weinig tijd had naast het werk aan het computerspel.

Adams had de reputatie erg moeilijk een boek af te kunnen maken. Misschien dat daarom zijn output zoveel bewerkingen en herkauwingen van eerder werk bevat. Adams op zijn best kenmerkt zich door een levendige stijl met vele onverwachte wendingen, waanzinnige plots, subtiele satire met name op de Californische hippie-levensstijl, en een totale minachting voor de logica en fysica van het dagelijks leven. Adams-fans hebben een heel jargon aan zijn boeken ontleend.

Hij was sinds 1991 getrouwd met de advocate Jane Belson en had een dochter Polly (geboren in 1994). Douglas Adams overleed op 49-jarige leeftijd aan een hartaanval tijdens een work-out in zijn sportschool in Santa Barbara.

Meer luisterboeken van Douglas Adams

Weergave: Lijst / Rooster
Sorteer op:
Aantal weergegeven:
Luisterboek 't transgalactisch liftershandboek, Douglas Adams
Wanneer vanuit de ruimte wordt aangekondigd dat de aarde moet worden opgeruimd voor een nieuwe me..
29,95€ Excl. BTW: 28,25€