Auteurs

Midas Dekkers

Midas (Wandert) Dekkers
Geboren: Haarlem, 22 april 1946

Bioloog en schrijver van fictie en non-fictie voor kinderen en volwassenen. Hij woont in Weesp.

De bekende kinderboekenschrijver liet ruim vijftig kinder- en jeugdboeken het licht zien, waarvan de meeste verhalen bevatten. In zijn niet-fictionele jeugdboeken schrijft Dekkers op zijn terrein als bioloog. Daarnaast schrijft hij ook fictioneel proza voor volwassenen. Als bioloog is Dekkers bekend door zijn scherpe observaties. Biologisch-wetenschappelijke thema's weet hij met gevoel voor humor uit de doeken te doen. Dankzij zijn schrijfstijl kennen zijn boeken veel herdrukken.

Sinds 1980 was Dekkers columnist bij het VARA-radioprogramma Vroege Vogels en VARA TV Magazine. Daarnaast was hij ook werkzaam voor het televisieprogramma Nieuwslicht. Hij stopte op 11 februari 2007 na wat volgens de VARA de 1250ste column zou zijn.

In zijn boek Lief Dier beschrijft Dekkers bestialiteit in de Westerse samenleving. De Vergankelijkheid gaat over het einde dat elk leven onherroepelijk kent, en meer nog over de vraag hoe de mens omgaat met de ouderdomsfasen die aan zijn dood voorafgaan, of hoe de mens die fasen tracht te ontwijken.

In De Larf betoogt Dekkers dat de mens eigenlijk als niet-mens geboren wordt en in zijn volwassenwording een larvenfase doormaakt, net zoals bijvoorbeeld vlinders. Ook is er een kritische noot in te lezen ten overstaan van het hebben van kinderen.

In augustus 2006 verscheen Lichamelijke Oefening, waarin hij de stelling ontkracht dat lichaamsbeweging en sport gezond zijn voor de mens. Volgens Dekkers hoef je niet aan sport te doen om gezond te blijven; per dag iets doen als op school de trap op en af lopen is al meer dan genoeg.

Meer luisterboeken van Midas Dekkers

Weergave: Lijst / Rooster
Sorteer op:
Aantal weergegeven:
Luisterboek de kleine verlossing of de lust van ontlasten, Midas Dekkers
Vergeleken bij alle aandacht voor koken en eten steekt die voor spijsvertering en poepen schril a..
26,95€ Excl. BTW: 25,42€
Luisterboek Rood, Midas Dekkers
Stammen gewone vrouwen af van de apen, roodharigen zijn aan de katten verwant. Geen wonder dat ze..
18,95€ Excl. BTW: 17,88€